Yarnpainting

Betten

Door een plotselinge verandering in mijn levenslijn ontstond er een soort nieuwsgierigheid om naar een vroeger verleden te gaan zoeken.

Deze zoektocht bracht mij naar Mexico en wel naar het Noord Westelijk gedeelte. Daar heb ik opnieuw connectie gevonden, en raakte heel erg geboeid door de levenswijze en gebruiken van onder meer de Huichol indianen.

Ik ben een groot bewonderaar geworden van hun kunstwerken en ben zelf het yarnpainten gaan praktiseren op een eenvoudige manier. Zo ontdekte ik wat deze kunstvorm met mij doet. Het brengt intense concentratie en innerlijke rust met zich mee. Als een meditatieve bezigheid.

Een bekende Marakame (erkende medicijnman) heeft mij gestimuleerd mijn bescheiden prestaties te ontwikkelen. Daar ben ik blij mee en ik ben graag bereid anderen te laten proeven aan een kunstvorm die verrijkend kan zijn voor iemand zelf. Het geeft me nieuwe inspiratie. De techniek die ik praktiseer heet Yarn Painting.

Foto: Betten met een wortel van waarschijnlijk een Ginkga Biloba boom. Gevonden in Mexico. Deze boom maakt wortels als mensen figuren. Deze wortel heb ik chakra's gegeven. Hij kreeg daar de naam van DANSANTE ofwel danser. Een dierbaar aandenken aan mijn avontuurlijke zoektocht.